Jungle Tema
Da vi endelig flyttede i hus i april 2015, var Alexander 8 måneder gammel, og kunne endelig få sit eget værelse.
På daværende tidspunkt havde vi klaret os i en lille 2’værelses på 45kvm. i Odense. Så jeg havde ikke haft mulighed for at udleve dekorer-børneværelset-drømmen, men havde i stedet undertrykt 8 måneders påfund i denne genre.
Jeg er kæmpe stor fan af temaer – hvis det er all in vel og mærke – og egentlig burde jeg nok være bosat i USA. Jeg synes aldrig “det er for meget”, og ELSKER rekvisitter .
Jeg købte mig derfor fattig i Wallstickers fra Lightinthebox.com, og gik all in på et jungle tema, da vi flyttede ind. Jeg ville fylde rummet med kunstige palmer, lianer, udstoppede dyr og regnskovselementer hvis jeg havde råd! Som sagt, jeg synes bare ikke, det er for meget.. 😉
Det var en relativ stor papkasse, og så var den i ret god kvalitet. Pappet var vældig tykt, for den skulle jo kunne klare vægten fra en plæneklipper.
Jeg havde knapt kigget på kassen i et par minutter, da et lille hus med tagvindue pludselig udfoldede sig for mit indre. Sådan er det ofte, når jeg får en kreativ idé, jeg kan ligesom bare se resultatet for mig.
Jeg var derfor hurtig til at dekorere Alexanders tremmeseng fra Ikea med bambus, så den passede ind i temaet, og syede selv palmer og sengerand:
Junior seng
Men nu fylder sønnemand 3 år, og det er på tide at bytte tremmesengen ud med en juniorseng. Igen blev det den billige model fra IKEA til 324,- Se sengen på IKEAs hjemmeside
Som jeg har i sinde at skrue bambus på ligesom med tremmesengen. Det er jeg ikke nået til endnu, da jeg er low på bambus efter mit lille hus’projekt, du får en guide til om lidt. Jeg skal derfor et smut forbi Odense Trælast (det eneste sted, jeg er bekendt med, der sælger de tykke bambus og ikke bare almindelige stokke til blomsteropbindning.) Jeg skal nok opdatere blogindlægget, når sengen er helt færdig.
Anyways, jeg syntes, det var lidt kedeligt med en almindelig seng med bambus på, så jeg fandt på at lege tømrer – jeg har aldrig bygget et legehus eller andet i træ…Projektet tog også et par weekender, og blev primært bygget på græsplænen. Men herunder kan du se trin for trin, hvordan jeg gjorde 🙂
DIY Guide
Du skal bruge:
– Lægter (Jeg købte 6 stks. i fyrtræ, der målte 160, og brugte stort set det hele)
– Skruemaskine
– En ordentlig røvfuld skruer, nogle temmelig lange, og nogle lidt mindre (Jeg tror de lange, var ca. 6 cm. og de mindre var ca. 3,5 cm.)
-Klipsemaskine til træ (og mange klammer!)
– Bastskørt med hawaiblomster’kant
– Mdf plade (2cm. i tykkelse)
– Sav
– Rundsav
– Maling (Jeg købte 2 farveprøver i Stark, så kunne jeg selv vælge farve, og mængden passede)
– Bamus i 2 forskellige tykkelser (Mine er fra trælasten i Odense)
– Målebånd
– Blyant
– 10 metalbeslag til montering af hegnspæle + sikre huset til væggen
– 4 hegnspæle af ca. 1 meter
Inden du starter, så mål for Guds skyld lige op, jeg fik lavet huset lidt for bredt, så vi måtte afmontere bambus + front for at få det igennem døren..! Døh!
1) Men jeg startede med at save lægterne til, så jeg kunne lave en ramme med 2x stivere til bunden.
2) Herefter målte jeg rammen op, og fik Ulrik til at skære et stykke af Mdf pladen til mig, som jeg kunne bruge som bund.
Du skal ikke være stresset over at det er lidt skævt, når det ligger fladt ned, det bliver presset sammen, når vægten fra huset kommer ovenpå.
3) Flere lægter blev savet til, og de blev monteret på bunden, så de dannede en ramme til siderne på huset.
Nu er jeg jo ikke ligefrem tømrer.. Så det var her i processen, Anders And løsningerne blev introduceret… Nu havde jeg nemlig ikke skruer, der var lange nok til at gå igennem lægten fra trin 1, der danner rammen til bunden, mdf pladen, der udgør bunden OG den lægte, der er ramme til siderne på huset. Derfor borede jeg bare 3 skruer skråt ned i lægten, som du kan se på billedet, så de blev fæstnet til Mdf pladen. Det virkede stabilt nok, og det vigtigste er egentlig også bare at bunden bliver ordentlig monteret på de bjælker, der skal bære huset.
4) Så blev der savet 2 lægter skråt til, og begge blev monteret op og ned ad hinanden på det, der bliver bagsiden af huset. Jeg brugte de klodser, der blev savet af til endnu en Anders And løsning, nemlig gavlen på huset. Ved at skrue dem på rammen, kunne jeg montere 2 bjælker skråt, så de dannede gavlen (billede 3)
5) Ligesom på gavlen af huset, blev der monteret 2 lægter, der blev skruet fast på de 2 skrå lægter, der sad op og ned ad hinanden. Egentlig burde der også have været 2 små klodser som vist ovenfor, til at sidde mellem rammen til det bagerste af huset og de skrå lægter, der udgør tagkonstruktionen. Men det orkede jeg simpelthen ikke lige at lave, og skruede bare nogle skruer skråt ind i lægterne – fremragende løsning!
Der blev også målt op, så Ulrik igen kunne skære mdf pladen ud, så den passede til siderne på huset.
6) Herefter blev der skåret 2 aflange stykker Mdf plade, der skrånede, så de passede til gavlen, og der blev skåret 2 smalle stykker, der blev monteret på taget.
Jeg kastede mig også ud i at save en tyk bambus over, hvilket gik ret udmærket. Jeg brugte en almindelig sav, og det flækkede overraskende nok ikke, da jeg savede igennem. Man skal dog være lidt forsigtig, når man skruer det fast på Mdf pladen, strammes skruen for meget, flækker det.
7) Mere bambus blev savet over og monteret – de mindre tykke stykker skruede jeg bare direkte igennem og fast – vær igen forsigtig med skruemaskinen!
Jeg monterede med vilje ikke en hel plade som tag, men i stedet 3 smalle stykker, som du kan ane på dette billede. Mdf er nemlig tungt!
Bastskørtet blev klippet til, og så fik det ellers den helt store tur med hæftemaskinen i en lige bane henover taget, så det blev hæftet fast, der hvor der var en smal Mdf plade. Jeg skruede også en bambus fast for at skjule hæfteklammerne.
8) Da det sidste bambus var monteret på gavlen af huset, fandt jeg den grønne maling frem, og malede huset udvendig og indvendig. Imens savede Ulrik 4 hegnspæle til, og fandt 8 kraftige beslag frem.
Vi lagde huset ned på “ryggen”, og monterede hegnspælene som vidst på billedet. De blev i øvrigt også malet grønne, så de matchede huset i farven.
For en sikkerheds skyld købte vi 2 ekstra beslag, der blev boret ind i væggen, så huset sidder helt fast ind til væggen på Alexanders værelse – der er et beslag i bunden af huset og et på højre side lige under taget.
Som sagt vil jeg foreslå at måle grundigt op inden, det var SÅ bøvlet at bære ind! Vi monterede selvfølgelig også hegnspælene inde på værelset 😉
Følg med
Du kan følge endnu mere med på min Instagram profil
Vil du i kontakt med mig?
Send mig en mail på ml.larsen@me.com