DIY Paphus

Sjovt og nemt projekt

Meget mere end en papkasse

For et stykke tid siden gjorde vi en god handel i den lokale Dagli’Brugs. Der var tilbud på en plæneklipper, og da vores 10 årige model netop var eksploderet i en tornado af olie og gammel græs, måtte vi hellere slå til. Vi fik installeret Hugo (vi har en tendens til, at kalde vores indbo navne – robotstøvsugeren hedder Lassie!) i haven, og så stod vi ellers tilbage med emballagen.

Det var en relativ stor papkasse, og så var den i ret god kvalitet. Pappet var vældig tykt, for den skulle jo kunne klare vægten fra en plæneklipper.

Jeg havde knapt kigget på kassen i et par minutter, da et lille hus med tagvindue pludselig udfoldede sig for mit indre. Sådan er det ofte, når jeg får en kreativ idé, jeg kan ligesom bare se resultatet for mig.

DIY Guide

Du skal bruge:

– en saks
– en hobbykniv
– stor taperulle, jeg brugte den vi bruger til at lukke papkasser med, når vi sender varer ud
– lim
– gavepapir
– filt i sort og grå

Så er det faktisk bare et spørgsmål om at skære/klippe og folde kassen om til et hus. Det er lidt svært at beskrive her, derfor har jeg lavet en guide, der er filmet, hvor jeg laver en lille model af huset. Heri kan du se, hvordan jeg folder det.

Under videoen har jeg forsøgt at beskrive processen.

 

Først skærer du kassen helt op, og klipper flapperne af i den ene ende.

Så klipper du en gavl i de mindste af flapperne i den anden ende.

Herefter taper du kassen sammen, så taget formes. Den ene af de lange afklippede flapper, taper du på som en forlængelse af taget.

Så er kassen formet som et hus med tagvindue.

Du klipper nu en dør og evt. et vindue.

Herefter finder du gavepapir frem (jeg brugte halvanden rulle til det store hus), og vikler det om huset. Du fæstner gavepapiret med tape, og klipper hul til døren og vinduet.

Så skal du klippe en lille skabelon, der skal bruges til at lave tagsten i filt. Skabelonen klipper du bare af det overskydende pap, og sørg for ikke at gøre den for lille (så bliver du aldrig færdig med at lave tag 😉 )

Så er det blot at tegne efter skabelonen på filten, og klippe det ud til tagsten. De limes skiftes sort/grå på taget, og voila: Et stks. paphus 🙂

Hygge-belysning

Jeg fandt en lille julekæde, jeg tapede godt fast indvendigt i huset, og trak ledningen gennem vinduet. Den skal have seriøs meget tape, og det skal være det brede, der bruges til at lukke papkasser – vi skal ikke have, børnene får viklet sig ind i lyskæden! Derfor brugte jeg også en diodekæde, og ikke de traditionelle ledninger med små pærer i, den er nemlig nem at få til at hænge fast i tapen.

eg fæstnede lyset langs siderne på papkassen, så den intet sted hang løst.

Det lille hus er en stor succes herhjemme, og det kan laves ud af alle papkasser! 🙂

Du kan jo også vælge lige nøjagtig det gavepapir, du synes, passer ind på værelset eller i stuen, og det pynter i den grad på det brune pap 🙂

Jeg håber, du blev inspireret til at gå i gang, jeg er sikker på, huset vil blive lige så populært hos dine børn, som det er her 😉

Du kan jo også lave en mini model, som den jeg laver i videoen, og bruge den som sangskjuler, penge-gave indpakning eller bare lade børnene lege med et lille hus (Alexander har lige hugget den til at lege med lego) 🙂

Følg med

Du kan følge endnu mere med på min Instagram profil

Vil du i kontakt med mig?

Send mig en mail på ml.larsen@me.com