Den næste fødselsdag

Alexander 2 år

Cast Away

Nu planlagde jeg jo fra starten, at vi skulle ud i noget Cast Away tema, derfor lavede jeg et lidt bizart plot (en 2 års fødselsdag taget i betragtning), og byggede videre på Alexander Airlines temaet. Familien modtog i første omgang en “pressemeddelelse”.

Mayday, Mayday, Mayday

De var heldigvis helt med på at historien om Alexander Airlines fortsatte, så de ventede i spænding på en opfølgning til pressemeddelelsen. Det fik de et par uger senere i form af en flaskepost. Jeg printede teksten på noget papir med FedEx logo, for at komme i rette Cast Away stemning (hvis du seriøst ikke har set den film, så skal du virkelig gøre det 😉 ) og brændte kanten i bedste sørøver-stil.

Jeg brugte det meste af pynten fra sidste år, men fandt på at lave nogle palmer som scenesetters, jeg har lavet en lille DIY guide til projektet:

Palme DIY

Du skal bruge:

 • Silkepapir
 • Saks
 • Træpinde (jeg havde nogle flade stykker liggende)
 • Brunt papir
 • Ståltråd
 • Tape

  Først klippede jeg det brune papir i aflange stykker, der herefter blev delt i trekanter.

  Så foldede jeg trekanterne om pinden og tapede dem fast. Start ovenfra og ned, så dækker du enderne.

  til sidst lavede jeg en buket af silkepapiret, og viklede den om toppen af pinden. Bum, that’s it!

 • Kagen

  Det mest ambitiøse projekt i forbindelse med Cast Away fødselsdagen var helt klart lagkagen.

  Vi havde på daværende tidspunkt hårdnakket nægtet sønnemand søde sager, men han begyndte så småt at registrere, at de større børn fik noget i forskellige sammenhænge, så vi besluttede at ophæve 0 sukker politikken, og det skulle fejres med maner. Så jeg lavede lagkage, og bruge hver aften i fire dage på at lave fondant-dyr, palmer og græsstrå, jeg kunne pynte kagen med.

  Det var mit aller første konditor’forsøg, og det gik ok. Bonus info, hvis du putter et marcipanlåg på en lagkage, så smelter skidtet, hvis ikke lagkagen er smurt godt op med et eller andet! I øvrigt spiste knægten stort set ikke noget, det er fortsat frugt, der er i høj kurs – typisk!

  Det var i hvert fald en rigtig god dag, og Alexander var pludselig også stor nok til at sætte lidt mere pris på mors strabadser.

  Trilogien blev afsluttet året efter, da Alexander fyldte 3 år

  Redningsauktion går galt

  I år bliver Alexander 3 år, og der skal naturligvis bygges videre på plottet. Nu styrtede vi jo ned med Alexander Airlines det første år, sidste år overlevede alle heldigvis, og fik organiseret en redningsauktion ved hjælp af flaskeposter – hvad mon der sker under redningsauktionen?

  (Klik her for at læs mere….)

  Følg med

  Du kan følge endnu mere med på min Instagram profil

  Vil du i kontakt med mig?

  Send mig en mail på ml.larsen@me.com